Image of Ken Watanabe

Ken Watanabe

From Wikipedia, the free encyclopedia. Ken Watanabe (born October 21, 1959) is a Japanese stage, film, and television actor. To English-speaking audiences he is known for playing tragic hero characters, such as General Tadamichi Kuribayashi in Letters from Iwo Jima and Lord Katsumoto Moritsugu in The Last Samurai, for which he was nominated for the Academy Award for Best Supporting Actor. Among other awards, he has won the Japan Academy Prize for Best Actor twice, in 2007 for Memories of Tomorrow and in 2010 for Shizumanu Taiyō. He is also known for his roles in director Christopher Nolan's Hollywood blockbusters Batman Begins and Inception. Description above from the Wikipedia article Ken Watanabe, licensed under CC-BY-SA, full list of contributors on Wikipedia.


Leer bio en tmdb | Leer bio en Wikipedia
Nacimiento:
Oct 21, 1959 En Koide, Niigata, Japan
Créditos Movie/TV:
37
Primera aparición:
In the movie 瀬戸内少年野球団 1984-06-23
Ultimo Projecto:
Película Thor: Ragnarok 2017-10-25
Conocido por
Poster of 白銀ジャック
Poster of Godzilla
Poster of Origen
Poster of 砂の器
Filmografía
Película Thor: Ragnarok Asgardian Noble 2017-10-25
Película Transformers: El último caballero Drift (voice) 2017-06-21
Película El bosque de los sueños Takumi Nakamura 2016-04-27
Película 怒り Yohei Maki 2016-09-17
Película Godzilla Dr. Ishiro Serizawa 2014-05-14
Película 白銀ジャック 倉田 玲司 2014-08-02
Película Transformers: La era de la extinción Drift (voice) 2014-06-25
Película 許されざる者 Jubee Kamata 2013-09-13
Película はやぶさ 遥かなる帰還 Junichiro Kawaguchi 2012-02-11
Película Shanghai Tanaka 2010-06-10
Película 塀の中の中学校 2010-10-10
Película Origen Saito 2010-07-14
Película El circo de los extraños Mr. Tall 2009-10-23
Película 沈まぬ太陽 恩地元 2009-10-23
series 坂の上の雲 Unknown 2009-11-29
Película Tierra Narrator 2007-04-22
Película 明日の記憶 Masayuki Saeki 2006-05-13
Película Cartas desde Iwo Jima General Tadamichi Kuribayashi 2006-12-19
Película 北の零年 Komatsubara Hideaki 2005-01-14
Película Memorias de una geisha The Chairman 2005-12-06
Película Batman Begins Ra's Al Ghul 2005-06-14
series 砂の器 2004-01-18
Película トライ Masanobu Azuma 2003-01-11
Película El último samurái Katsumoto 2003-12-05
Película 陽はまた昇る Okubo 2002-06-16
Película 溺れる魚 Miyota 2001-02-03
Película Supêsutoraberâzu Sakamaki ("Crusher") 2000-04-08
series 池袋ウエストゲートパーク Yokoyama 2000-04-03
Película ざわざわ下北沢 Ishida 2000-07-07
Película Ganryujima: Kojiro and Musashi Kojiro 1992-02-09
Película Il ragazzo dal kimono d'oro Maestro Kimura 1987-08-07
Película Double Edge Yoshiro 1986-06-10
Película The Sea and Poison 1986-10-17
Película 結婚案内ミステリー 1985-06-15
Película タンポポ Gun 1985-11-23
Película 瀬戸内少年野球団 Tetsuo Nakai 1984-06-23
Película Ninja's Force 1984-09-07